Ostali sportovi Slider Slider Sport Sport

Džumhur poslije velikog preokreta u 2. kolu Australian Opena

Nakon 37 minuta igre prvi set zasluženo je pripao Italijanu. Do vodstva od 1:0 44. igrač s ATP liste stigao je zahvaljujući breaku u šestom gemu, a potom je u devetoj igri uspio iskoristiti tek četvrtu set loptu i povesti s 1:0.

Nešto slabija igra najboljeg bh. tenisera nastavila se i u drugom setu. Već na samom startu Lorenzi je stigao do breaka, i to nakon što je prethodno imao tri break lopte. Imao je i Džumhur svoje prilike za break u četvrtom i šestom gemu. Ono što nije iskoristio Sarajlija, jeste italijanski teniser koji je u sedmom gemu ponovo oduzeo servis Džumhur i poveo sa 5:2. Ne prepustivši poen Damiru, Lorenzi je slavio u osmom gemu i tako nakon 6:2 poveo s 2:0 u setovima.

Džumhur je u trećem setu, iako nedovoljno oporavljen, zaigrao nešto bolje. Nakon što je poveo s 1:0 odmah je oduzeo servis Lorenziju za vodstvo od 2:0. Imao je popularni Džumi priliku za break u šestom gemu, ali je nije iskoristio. Kazna je stigla u narednoj igri kada mu je Italijan oduzeo servis i tako smanjio na 3:4, a potom i izjednačio. Obojica tenisera su do kraja seta držala svoj servis. Ipak, Damir je u tie-breaku bio bolji sa 7:5 i poslije 58 minuta igre u trećem setu slavio sa 7:6.

Nakon što je smanjio rezultat na 2:1 u setovima, s odličnom igrom Damir je nastavio i u četvrtom setu. Nakon početnih 1:1, uslijedila su tri vezana breaka, od kojih je Džumhur napravio dva. Poslije maratonskog petog gema najbolji bh. teniser ostvario je drugi break u četvrtom setu i poveo s 3:2, a potom ga potvrdio i na svoj servis za vodstvo 4:2. Novi break za 5:2 bio je jasan znak da će putnika u 2. kolo Australian Opena rješavati peti set.

Velika borba vodila se i u posljednjem setu. Već u prvom gemu Damir je imao break loptu koju nije uspio iskoristiti. Oba tenisera držala su svoj servis, a nijedan od igrača nije imao ni priliku za break sve to devetog gema kada je Damir oduzeo servis protivniku i poveo s 5:4. Sjajnu igru Damir je osvjerio i u desetom gemu i slavio sa 6:4 za konačnih 3:2 u setovima nakon 3 sata i 49 minuta igre.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši