BiH Vijesti

Džaferović primio predsjednika Košarkaškog saveza BiH Mirzu Teletovića

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je predsjednika Košarkaškog saveza BiH Mirzu Teletovića.

Teletović je informirao Džaferovića o aktivnostima rukovodstva Košarkaškog saveza BiH koje se odnose na saniranje zatečenog stanja, te unapređenje rada u svim segmentima organizacije i opći razvoj košarke u našoj zemlji.

Tokom razgovora je istaknuta važnost reprezentativnog i sporta u cjelini za svako društvo. U tom smislu je razgovarano o mogućnostima finansiranja sportskih saveza i reprezentacija iz budžeta Bosne i Hercegovine.

Džaferović je čestitao Teletoviću za ukupan doprinos bh. sportu i poželio mu uspjeh na funkciji predsjednika Košarkaškog saveza BiH. Zahvalio mu se što je nakon okončanja impresivne sportske karijere svoj ugled, znanje i sposobnosti stavio u funkciju razvoja Bosne i Hercegovine.

Džaferović je iskoristio priliku da svim reprezentativnim selekcijama Bosne i Hercegovine poželi puno uspjeha i dobrih rezultata, jer je i to način da se naša zemlja afirmira u svijetu.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!