BiH Vijesti

Džaferović: Od BiH napraviti najatraktivniju destinaciju u regiji

Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović boravio je danas u općinama Trnovo i Hadžići, a na tribini, upriličenoj na Ilidži, naglasio je da je ovo općina sa izuzetnim turističkim potencijalom koji se uspješno koristi, ali da svakako ima prostora za dodatni napredak.

– Broj turističkih posjeta u BiH konstantno raste. Naš cilj je da se on udvostruči i da BiH pretvorimo u najatraktivniju turističku destinaciju u regiji. Imamo sve prirodne i kulturno-historijske potencijale za to. Način na koji to planiramo uraditi predstavljen je u našoj Agendi 2026 – kazao je Džaferović.

Pred velikim brojem prisutnih građana na tribini govorio je i o potrebi reforme obrazovnog sistema kako bi se proizvodili kadrovi koji mogu odgovoriti potrebama tržišta.

– Tu prije svega mislim na obrazovanje kadrova i ulaganje u IT sektor, čime bismo ne samo otvarali nova radna mjesta, nego i hvatali tehnološki priključak sa razvijenim evropskim zemljama – naglasio je Džaferović.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!