Crna Hronika Crna Hronika

Dvojica migranata na Otoci brutalno pretukli i opljačkali starca

Dvojica nepoznatih razbojnika napali su danas Sarajliju Ismeta Tanjaša u blizini džamije na Otoci i nanijeli mu teške povrede.

Novinarima Faktora, koji su se zatekli na mjestu događaja, okupljeni prolaznici su ispričali da su Tanjaša napala i opljačkala dvojica migranata.

– Krenuo sam da platim račune, ovuda obično šetam svaki dan. Iznenada su me napali, uzeli su mi mobitel i nešto novca. Sam sam se s njima borio, jedva sam se izvukao – ispričao je za Faktor vidno potreseni starac.

Nakon što je počeo da doziva upomoć, napadači su se uplašili i pobjegli. Na mjesto događaja ubrzo je stigla i policija te ekipa Hitne pomoći koja je Tanjašu ukazala prvu pomoć, a potom su ga prevezli na KUM. Starac je zadobio brojne modrice po tijelu od udaraca, najviše na leđima, glava mu je razbijena iznad oka i ima ranu na grudnom košu.

– Napad se dogodio danas u popodnevnim satima, u blizini Istiklal džamije. Policija traga za dvije N.N. osobe, a najvjerovatnije se radi o migrantima. Povrijeđeni je trenutno na KUM-u i ukazuje mu se pomoć – rekli su kratko iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!