Dvije odvojene nesreće: Vozač kamiona u Sloveniji povrijeđen, Lukavčanin poginuo u Rumuniji

Tridesetpetogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine je zadobio povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu u Sloveniji, na priključku Bertoki u pravcu Ljubljane, dok je 33-godišnji Lukavčanin, iza kojeg je ostala supruga i troje djece, poginuo u saobraćajnoj nesreći u Rumuniji.
saobracajna-slovenija (7)

Obzirom da su se obje nesreće dogodile istog dana, da su u njima učestvovali kamioni, te da se radilo o državljanima BiH koji su skoro iste starosti, prve informacije su govorile da je državljanin BiH iz Lukavca poginuo u Sloveniji.

No, ubrzo je ustanovljeno da se radi o dvije odvojene nesreće, koje su se dogodile u različitim zemljama.

Naime, prema pisanju rumunskih medija, Lukavčanin je poginuo u selu Bădeşti u Dolju, u prevrtanju kamiona prilikom napuštanja kolovoza. Prema izvještaju policije iz Dolja, Lukavčanin je bio suvozač u kamionu, dok je u ovoj nesreći povrijeđen i 28-godišnji vozač.

U drugoj nesreći, koja se dogodila u Sloveniji, 35-godišnjak je povrijeđen nakon prevrtanja kamiona, kada je uslijed neprilagođene brzine pokušao da se priključi na autoput.

Vozač kamiona je, prema pisanju slovenskih medija, povrijeđen i prebačen je u bolnicu u Izoli.

(Bportal.ba)

 

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>