BiH Vijesti Vijesti

Dvije godine od smrti: Zeničani se prisjetili bivšeg gradonačelnika Husejina Smajlovića

Bila je to priča i sjećanje na gradonačelnika Husejina Smajlovića jednog od najzaslužnijih ličnosti za poslijeratnu promjenu imidža Zenice i za njegovo ime vezana je realizacija brojnih projekata od općeg značaja za grad i ovu lokalnu zajednicu.

O ličnosti Husejina Smajlovića, njegovom doprinosu u poslijeratnom periodu grada Zenice i njegovom radu na razvijanju demokratskih odnosa i političkom radu u stranci SDA, govorili su Nezir Pivić, Miralem Galijašević, Jasmin Duvnjak, Muhamed Begagić i Mirsad Čizmo. Manifestaciji je prisustvovao i potpredsjednik Stranke demokratske akcije, Šefik Džaferović.

1000_1526924765zenica-omaz4

Bivši gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović, koji je posljednjih 12 godina života je obnašao ovu funkciju, preminuo je, 22. maja 2016. godine, nakon teške bolesti u 65-toj godini života.

Rođen je u Zenici, završio je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu i Pravni Fakultet u Banja Luci, radio u Rudniku Zenica, općinskoj upravi Zenice, u Investiciono-komercijalnoj banci Zenica, bio je sekretar Vlade Zeničko-dobojskog kantona, i predsjedavajućeg Skupštine ZDK.

Na prvim neposrednim izborima za načelnike općina izabran za načelnika Općine Zenica, a na sljedećim izborima ponovno je dobio povjerenje glasača osvojivši najveći broj glasova u poređenju sa svim drugim kandidatima za načelnike u BiH, kao i uvjerljivu podršku građana i 2012.godine.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši