Crna Hronika Crna Hronika

Drama u Zenici: Lažna prijava otmice maloljetne djevojčice

Odmah nakon dojave o otmici, ovo zeničko naselje preplavile su brojne policijske patrole, ali i inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Kako saznaje naš list, policija je dobila dojavu da je nepoznati muškarac izvršio krivično djelo otmica maloljetne 12-godišnje djevojčice, a na lice mjesta odmah je izašao i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK, koji je rukovodio uviđajnim radnjama.

Inspektori su fotografirali svaki pedalj mjesta na kojem je djevojčica navodno oteta, prikupljali su dokaze, razgovarali s mještanima te preplašenim roditeljima učenika škole.

Budući da je prvobitna informacija bila da je djevojčicu muškarac oteo i udaljio se u nepoznatom pravcu automobilom, najviše pažnje inspektori su posvetili tragovima guma automobila kojim je počinjena navodna otmica.

Opsežna potraga

Brojni mještani Blatuše, ali i roditelji učenika škole “Musa Ćazim Ćatić” bili su vidno zabrinuti ovim događajem te su s nevjericom promatrali uviđaj koji je trajao satima.

Uskoro je opsežna potraga za djevojčicom okončana. Oko 18 sati, a nakon obavljenih razgovora s pronađenom 12-godišnjakinjom, ali i porodicom, ustanovljeno je da se radi o lažnoj, odnosno, izmišljenoj otmici.

Još nije poznat motiv zbog kojeg je prijavljena izmišljena otmica.

(Bportal / Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!