BiH Vijesti Vijesti

Drago Grbavac: Sutra ćemo blokirati cijelu Federaciju

600_1519749781braniteljibijača-13102016-16

To nam je rekao Drago Grbavac, predsjednik Udruge zaboravljenih branitelja BiH.

– U deset sati će biti blokirana Federacija, granični prijelazi. Blokirat ćemo i Sarajevo jer nismo puno tražili, samo da Edin Mušić, predsjedavajući Zastupničkog doma FBiH, zakaže sjednicu ili potpredsjednici Mladen Bošković i Vesna Švancer. Htjeli smo da se na toj sjednici počne raspravljati o boračkim problemima, ali nisu imali sluha. Ne znam koliko ćemo Federaciju držati u blokadi, sve zavisi od situacije. Mi borci se ne dijelimo na pripadnika Armije RBiH, HVO-a, svi smo jedinstveni. Ni minusi neće biti prepreka – poručuje Grbavac.

Nije mogao precizirati koliko će ih izaći na ulice, ni gdje će se rasporediti u Sarajevu, ali kaže kako već imaju problema sa policijom u pojedinim gradovima jer im najavljuje da neće moći da blokirati prilaze.

Upitan da li u njihovim redovima ima i onih koji su negodovali na presudu Haškoj šestorci, smatrajući da su dobili prestroge kazne, a sada hoće u ovoj zemlji neka prava i blokade, Grbavac kaže kako za to ne zna.

– Moje mišljenje je da svaki zločinac i treba da bude osuđen i da plati za svoja zlodjela. A na mišljenja drugih ja ne mogu utjecati – govori Grbavac.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši