Slider Slider Tuzlanski kanton Tuzlanski kanton

Dr. sc. Elvis Baraković, docent na PMF-u u Tuzli: Ispovijest jednog “ruralnog” SDP-ovca

Doktor nauka Elvis Baraković, docent na Prirodno-matematičkom fakultetu u Tuzli, reagirao je na svome Facebook profilu na brutalne uvrede koje je Damir Nikšić, zastupnik u Kantonu Sarajevo, iznio na račun partijskih kolega iz SDP-a koji dolaze iz Tuzlanskog kantona.

Baraković navodi kako je dugogodišnji član SDP-a, opisao je svoje djelovanje u toj stranci, a između ostalog Nikšića poziva na duel koji god želi: “akademski, moralni, politički, ljudski…samo recite mjesto i vrijeme”!

– Ne razumijem se samo u konceptualnu umjetnost, bavim se rješenjima kvadratne metrički afine gravitacije, analizom sistema parcijalnih diferencijalnih jednačina i spektralnom analizom Diracovog operatora bez mase. Iza mene je 19 godina, a ispred mene cijeli život rada za ideju i SDP. Ovakvih i sličnih priča ćeš mnogo čuti na Tuzlanskom kantonu! Koja je Vaša? – navodi Baraković, prenosi Faktor.

Jučer ste, gospodine Damire Nikšiću, uvrijedili mene lično, a i sve gore napisano, navodi Baraković nakon što je opisao detalje u vezi sa svojim porijeklom i porodicom, pa dodaje:

– Mog oca, moju člansku karticu i njegovu Partijsku knjižicu. Mogao bih i ja, kao Vi, Damire Nikšiću, da Vam psujem urbanu majku, da dođem, a i da dovedem svoju raju iz Rašljeve i Tuzle da se obračunamo sa Vama, da tražim “svoje ministre” i da urličem što mi smanjuju paušal i da pravim političke transfere u kojima ćete Vi, vjerujem, uskoro početi da učestvujete… mogao bih, ali neću – navodi, između ostalog, Baraković.

Njegov post u cijelosti možete pročitati klikom na link ispod:

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!