BiH Vijesti

Donosimo prognozu vremena za naredna četiri dana

Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme.

Prijepodne ponegdje je moguća slaba kiša ili lokalni pljusak. Poslijepodne i u večernjim satima u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne s pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini poslijepodne lokalni pljuskovi i grmljavinu. Jutarnje temperature od 14 do 20, a dnevne od 23 do 33 °C.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno, a u Hercegovini sunčano uz umjeren porast naoblake poslijepodne. Poslijepodne i u večernjim satima u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 13 do 19, a dnevne od 26 do 34 °C.

U petak pretežno sunčano. Poslijepodne umjeren porast naoblake u centralnim, zapadnim i istočnim područjima Bosne, na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 14 do 20, a dnevne od 28 do 34 °C.

U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodnevni lokalni pljuskovi su mogući na istoku i jugoistoku Bosne, kao i na istoku Hercegovine. Jutarnje temperature od 14 do 20, a dnevne od 27 do 34 °C.

(Bportal.ba/SB)

Podijeli na društvene mreže!