Započele mornaričke vježbe Kine i Rusije na granici sa Sjevernom Korojom

Kina i Rusija su započele mornaričke vježbe nedaleko od Sjeverne Koreje dok traju tenzije zbog nuklearnog programa te države, javlja Reuters.

446dc0d9821e6e726724

Kina i Rusija su započele mornaričke vježbe nedaleko od Sjeverne Koreje dok traju tenzije zbog nuklearnog programa te države, javlja Reuters. Vježbe se održavaju i uoči zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih naroda ove sedmice, na kojem će  pitanje nuklearnog programa Pyongyanga biti jedno od najvažnijih.

Agencija Xinhua navodi da se zajednička vježba odvija između Petera i Velike plaže izvan ruske istočne luke Vladivostok, a blizu granice sa Sjevernom Korejom.

Ovo je drugi dio mornaričkih vježbi Kine i Rusije, nakon što je prvi dio održan u Baltiku ljetos. Moskva i Peking ne dovode u vezu ove manevre sa Sjevernom Korejom i obje zemlje traže mirno rješenje za krizu.

(Bportal.ba/INS.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>