Ostali sportovi Sport Sport

Doha: Džumhur već u prvom kolu dobio najtežeg protivnika

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur zadovoljan je nastupima u protekloj sezoni. Ističe da je želio ostvariti i više, ali da na kraju nije nezadovoljan učinkom.

– Osvojio sam jednu titulu, na kraju 47. mjesto na svijetu. Bitno je da sam ostao u prvih 50 i obezbijedio glavni žrijeb na najvećim turnirima, tako da mislim da će 2019. biti bolja. Znam da može biti bolja, dosta sam radio na fizičkoj spremi u proteklih mjesec dana priprema. Imao sam i nekih komplikacija sa žuljevima, nisam mogao mnogo igrati tenis, ali se nadam da se to neće puno odraziti na početku sezone – kazao je Džumhur.

Najbolji bh. teniser trenutno se nalazi u Dohi, gdje će igrati prvi turnir u novoj sezoni. Nije imao sreće u žrijebu s obzirom na to da u prvom kolu igra protiv Novaka Đokovića, najboljeg igrača na svijetu.

– Najteži mogući protivnik i siguran sam da nijednom igraču nije drago kada vidi da u prvom kolu bilo kojeg turnira igra s Noletom, pogotovo ne na početku sezone. Ali, sve ima svoje prednosti i mane i mislim da je prednost što ću odmah na početku sezone imati težak ispit i što ću možda kasnije moći ući u bolji ritam – ističe Džumhur i dodaje da generalno mečevi s najboljim igračima dižu nivo igre kod svakog tenisera.

Naglašava da mu je cilj da se ponovo približi prvih 30 igrača na listi, a nada se i rekordnom rankingu, koji je bio 23. mjesto.

(Bportal/FENA)

Podijeli na društvene mreže!