BiH Vijesti Vijesti

Dodik zaprijetio Ramizu Salkiću: Krajnje je vrijeme da pripazi šta priča

salkic-i-dodik

Na pitanje agencje Srne da prokomentariše tvrdnju Ramiza Salkića da predsjednik Republike Srpske “radi na uspostavljanju oružanih formacija”, Dodik je u svom stilu zaprijetio da je krajnje vrijeme da se Ramiz Salkić sam disciplinuje, da smanji doživljaje i pripazi šta priča, uvažavajući funkciju na kojoj se nalazi u Republici Srpskoj.

“Ratnohuškačku retoriku Salkić može da koristi tamo gdje je ona i rođena – u Sarajevu, kod svog šefa Bakira Izetbegovića, a Republika Srpska to više neće dozvoliti”, poručio je predsjednik Republike Srpske.

Podsjećamo potpredsjednik RS Ramiz Salkić govoreći o kupovini 2.500 komada pušaka od strane MUP-a RS kazao je “da predsjednik entiteta RS radi na uspostavljanju neke vrste oružanih formacija”. “Ove formacije imaju različite oblike i različito se manifestuju”, kazao je Salkić.

“U konkretnom slučaju više državnih ministarstava bi trebalo imati informacije i dati saglasnost za iste aktivnosti. Obzirom da se radi o nabavci velike količine naoružanja, posebno bi o tome trebale imati informacije sigurnosne agencije u Bosni i Hercegovini”, kaže Salkić.

(Bportal.ba/Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši