Dodik zabrinuto poručio da ne formira paravojne jedinice

Predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik odbacio je medijske navode kako se u RS-u formiraju određene paravojne formacije.

1015153_milorad-dodik_ls

Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njenih građana, a konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da “predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice” su izuzetno opasne i nisu u funkciji informisanja građana, saopšteno je iz kabineta Milorada Dodika.

“Da je to tako svjedoči i činjenica da se autor spornog teksta nije pozvao ni na jednu provjerljivu činjenicu koja bi ukazivala na tačnost njegovih navoda o formiranju takvih jedinica u Republici Srpskoj”, ističe se u saopštenju i dodaje da kabinet predsjednika Republike Srpske najodlučnije odbacuje takve spekulacije.

Podsjetimo, pored pisanja portala na ovu temu, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je potvrdio da sigurnosne službe posjeduju informacije o Dodikovim paravojnim aktivnostima. Mektić je rekao da će se više informacija znati narednih dana.
(Bportal.ba/Saff)Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>