BiH Vijesti Vijesti

Dodik za RTS govorio o kandidaturi za Predsjedništvo BIH

“Važno je da Srbija šalje poruke mira i stabilnosti. Bitno je da se nije pokleklo i nama to daje snage da je Srbija tu,” naveo je Dodik.

“Mislim da je sa stanovišta Srbije pokazana odlučnost za gradnju regionalne stabilnosti i da u tom pogledu Srbija prednjači na čelu sa predsjednikom Vučićem”, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, veoma je važno da Srbija šanje jasne poruke u regionu, a to su mir, stabilnost i podrška srpskoj nacionalnoj zajednici.

Dodik je podsjetio da su Srbi u BiH bili prepušteni ranije odlukama koje je Milošević sam donosio umjesto njih, a da je sada najbolji period saradnje.

Kako je dodao, ta saradnja se ogleda i u podršci projektima, kao što je izgradnji vrtića u Trebinju i u Brčkom.

“Juče ste imali situaciju da je na Ambasadi Srbije u Sarajevu neko istakao mrtvačku glavu i pozivao na uništenje, ne možete na to ostati imuni”, naglasio je Dodik i istakao da je to samo “ojačanje saznanja da je BiH propala zemlja”.

Navodi da se sve dogodilo zbog deklaracije o opstanku srpskog naroda koju niko još nije vidio, a predsjednik Vučić je tražio da se sa tim sačeka kako bi se dobila šira podrška i kako ne bi pala u sjenku izbora.

“Vučić ne želi da mu neko kaže vi to radite iz predizbornih razloga”, kaže Dodik i ističe da je on svjedok da to nije tako i da postoji državna odgovornost.

O kandidaturi za člana Predsjedništva BiH

Dodik je potvrdio da će se kandidovati za člana Predsjedništva BiH.

“Svi me nešto pitaju hoću li se kandidovati. Pokušavaju da osokole međunarodnu zajednicu kako bi navodno nešto zabranila”, rekao je Dodik i dodao da bi svaka zabrana značila da je on već pobijedio na izborima.

Podsjetio je da je bio u tri mandata predsjednik Vlade RS, dva mandata predsjednik Republike Srpske te da mu Ustav ne dozvoljava više da obnovi mandat.

“Ali mi ne zabranjuje da to učinim za četiri godine, ako budem imao energije, snage. Sada ću se kandidovati za člana Predsjedništva”, naglasio je Dodik.

Kako kaže BiH je veoma složena tvorevina, a “složenijom su je učinili stranci i napravili nemogućom zemljom”.

Dodaje da mu nije problem da ide bilo gdje da brani interese RS ali da neće u Sarajevo ako bude bilo provokacija.

“Nisam čovjek koji trpi provokacije”, rekao je Dodik i dodao da ukoliko bude izabran za člana Predsjedništva BiH sjednica može da se drži putem video linka.

(Bportal.ba/Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši