BiH Vijesti Vijesti

Dodik uzeo mikrofon novinaru RTL-a: Hrvati su napravili veća zlodjela Srbima

“Kupujemo 2500 pušaka. Nemamo što kriti”, potvrdio je Dodik ove sedmice navode koji su se pojavili u medijima, naknadno kazavši kako je plan vlasti u RS naoružati svakog pripadnika policijskih snaga koji standarno posjeduju pištolje i nekom vrstom oružja duge cijevi, odnosno puškama ili strojnicama.

Kamere RTL-a uhvatile su Dodika u manastiru u mjestu Donji Budački u Karlovačkoj županiji, a mi smo ga upitali je li najava nabave novih pušaka jedna od metoda zastrašivanja političkih protivnika. Na to je našem novinaru uzeo mikrofon i rekao: ‘Ma dajte mikrofon da vam kažem, ma ja sam sam dovoljan da ih sve zastrašim”.

Dodao je kako ne razumije zašto se u BiH dignula takva drama oko 2500 pušaka. “Pa nismo imali skoro nikakvo oružje, pa i vi ste nabavili nove pa nikome ništa. S obzirom na prijetnje u regiji i BIH – nama je to potrebno!”, poručio je.

Komentarisao je i Vučićevu posjetu te kazao kako je predsjednik Srbije donio poruku mira i da se njemu čini da bi nakon susreta predsjednica RH i njega stvari mogle krenuti na bolje.

“Srbi se ne trebaju nikome ispričavati, to bi trebali napraviti Hrvati koji su nad Srbima napravili mnogo veća zlodjela”, jedna je od izjava vezanih uz upit o Vučićevoj isprici. Dodik također ne pamti Vučićev govor o ‘Velikoj Srbiji’, ali poručuje kako se takvih tema ne bi više trebalo doticati.

“Da je 1941. bilo Republike Srpske ne bi Srbi stradali od zločinaca iz NDH”, dodaje.

(Bportal.ba/Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši