BiH Vijesti Vijesti

Dodik: “Ukoliko dođe 40 britanskih vojnika u Sarajevo, to ćemo tumačiti kao upad u zemlju i miješanje u unutrašnje stvari”

Komentarišući dolazak dodatnog kontingenta od 40 britanskih vojnika u sastav NATO u Sarajevo, Milorad Dodik, predsjednik RS-a je burno reagovao:

– Ako je neko sa nivoa BIH to tražio, moraće da objasni zašto to radi. Republici Srpskoj to ne treba, niti su njeni organi to tražili. Ako je to samostalno urađeno od strane Britanaca, onda je to samo njihova akcija i to je miješanje u unutrašnje stvari. To je akt koji se može graničiti sa upadom u ovu zemlju – naglasio je Dodik.

On je najavio i donošenje zakona o finansiranju nevladinih organizacija iz inostranstva, po kojem će se morati prijaviti svaki kontakt i finansijska pomoć koja stiže iz inostranstva.

– Mislim da je svima jasno da fondovi koje daju navodno nevladine, a u suštini vladine organizacije, raznim organizacijama, ovde zloupotrebljavaju, i da su one usmjerene ka destabilizaciji Srpske, a ne za razvoj demokratije, kao što oni propagiraju – zaključuje Dodik.

(Bportal.ba/Slobodna Bosna)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši