BiH Vijesti

Dodik u Banju Luku pozvao i Putina

U Banju Luku je svoj dolazak potvrdio ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Predsjednik bh. entiteta Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će 17. septembra ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov posjetiti Banju Luku i prisustvovati polaganju kamena temeljca za srpsko-ruski centar, prenosi Anadolu Agency (AA).

Dodik je za današnje izdanje dnevnog lista “Večernje novosti” rekao i da je na polaganje kamena temeljca pozvao i predsjednika Rusije Vladimira Putina.

– Mislim da bi to bio ozbiljan razlog za njegov dolazak u Republiku Srpsku i Banja Luku. Ako me pitate da li mislim da će Putin doći u RS na otvaranje centra mogu vam reći da mislim da hoće – rekao je Dodik.

Upitan da li očekuje da aktuelna premijerka RS-a Željka Cvijanović pobijedi na izborima za predsjednika tog entiteta Bosne i Hercegovine, Dodik je odgovorio “Apsolutno” i dodao da u nju ima ogromno povjerenje.

Na pitanje da li očekuje da on pobijedi na izborima i postane član predsjedništva Bosne i Hercegovine, Dodik je rekao da je on već pobjednik izbora.

– Boraveći u Predsjedništvu predstavljam čitavu Republiku Srpsku. Ne idem u Sarajevo da bih samo klimao glavom na zahtjeve Bošnjaka i Hrvata, po bilo kojem pitanju. U Predsjedništvo idem da zaštitim naša ustavna i zakonska prava – rekao je Dodik.

(Bportal/Fena)

Podijeli na društvene mreže!