BiH Vijesti Vijesti

Dodik izvrijeđao Karleušu: “Bolje bi joj bilo da pjeva, nego da laže, ja imam više hitova od nje…”

“Izgleda da se mnogi uključuju i počinju da kvalifikuju Republiku Srpsku. Vidite ovih dana, juče sam čuo neku, onu pjevaljku iz Beograda, pred više sam ja ljudi pjevao nego ona i ja imam više hitova nego što ona ima. Bolje bi joj bilo da pjeva i napravi hit koji će narod pamtiti nego da ovako laže i petlja”, kazao je Dodik.

– (Ko?)

“Znate Vi ko je”.

– (Govorite o Jeleni Karleuši?)

“Rekao sam to je jedna obična šatorska pjevaljka, nemam pojma ko je”.

Inače, Grupa Pravda za Davida na Facebooku je premašila je broj od 200.000 članova, a podršku su joj, (kako su objavili na grupi) dale neke javne ličnosti uključujući Jelenu Karleušu, Sergeja Trifunovića, Ramba Amadesusa, te mnogi drugi.

U Banjaluci 45.dana zaredom okupljaju se građani na Trgu Krajine, sumnjajući u policijsku verziju istrage o smrti dvadesetjednogodišneg studenta elektrotehnike Davida Dragičevića.

Njegova porodica, tvrdi da je ubijen, prije toga pretučen i mučen, a u sve su umiješali i optužili i pojedince iz MUP-a RS i Tužilaštva.

Na prvoj pres-konferenciji dva dana nakon pronalaska tijela, pojavio se mimo uobičajnih procedura načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Darko Ilić koji je tada već mrtvog mladića optužio da je nakon što je u noći nestanka, pojeo pecivo (burek), opljačkao kuću, te slučajno-zadesno upao u rječicu Crkvenu i utopio se.

Naknadno je porodica snimcima video nadzora dokazala da je preminuli mladić u momentu navodne pljačke bio na drugom kraju grada, gdje ga je tvrde dočekala “sačekuša”.

Inače David je mladić, talentovan za IT oblast, te muzičar-reper, specifične frizure. Sa 16 godina napisao je pjesmu “Klinac u getu” koja je postala himna protesta i zahtjeva za Istinu i Pravdu.

Pjesma govori o mladiću sa ulice: “Ako ne znaš igru, progutaće te noć, jer ovdje brate smao diler ima moć…”

Tužilaštvo RS 45 dana nije kvalifikovalo slučaj, iako je to policija brzopleto uradila tvrdeći na prvoj press konferenciji 26.marta da nema elemenata krivičnog djela.

Fotografije sa obdukcije koje je objavio otac, pokazuju da je mladić prije smrti pretučen.

Predsjednik RS Milorad Dodik danas je priznao da je preuranjena konferencija sa zaključcima bila greška:

“Traga se za nivoom odgovornosti za tako nešto. Sa stanovišta konferencije to je bilo nepotrebno, za to ima sankcija, ali je nedopustivo da se ruši institucija kao što je policija. Iz MUP-a RS je u posljednjim saopštenjima zaprijećeno grupi Pravda za Davida tužbama, a MUP je naveo i da se ‘neopravdano kvalifikuje djelo kao ubistvo'”.

A da li se opravdano, uz dokaze kvalifikuje kao zadesna smrt?

Milorad Dodik je izjavio: “Niko nije rekao nikakvu kvalifikaciju””Ja to nisam rekao i nisam ničiji portparol”.

(Bportal.ba/Slobodna Bosna)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši