BiH Izdvojeno Izdvojeno Slider Slider Vijesti Vijesti

Doboj: Odbornik SDP-a prisustvovao prijemu povodom tzv. Dana RS

Petrović (SDS) nije ni prošle godine prisustvovao prijemu, dok je Bajraktarević (SBiH) svojim dolaskom tada prekršio nepisano pravilo bošnjačkih predstavnika da se ne odazivaju svečanosti povodom entitetskog praznika. Osim Bajraktarevića, prijemu nisu prisustvovali ni odbornici SDA, Sevlid Hurtić i Amir Hurtić, ali jeste Esmin Mahmutović, odbornik SDP-a.

“Kada Ustavni sud BiH kaže drugačije, ja ću poštovati odluku. Za njega ne želim ništa reći jer samo dobija na značaju. Nek’ malo uđe u mahale i vidi šta svijet misli o tome”, naveo je Sevlid Hurtić, odbornik SDA.

Šta je razlog za Petrovićev izostanak nismo uspjeli doznati, a Bajraktarević je poručio da je na putu, piše Nezavisne.

“Ja sam na godišnjem odmoru. U Sloveniji sam, nisam u Doboju, a prošle godine ja sam dolazio na prijem zbog Božića, a ne zbog Dana Republike”, kazao je Bajraktarević.

Sanja Vulić, liderka SNSD-ovog Kluba odbornika, kaže da nije mnogo razočarana nedolaskom predsjednika Skupštine.

“Mislim da su Bošnjaci u Doboju imali privilegije kao nigdje u entitetu RS, da imaju apsolutno sva mjesta, što ne sporim, to tako i treba da bude, treba da budu ravnopravni s nama, ali isto tako ne smijemo zaboraviti da je Doboj u RS, i da Srbi moraju imati prava kao i svi drugi građani”, izjavila je Vulićeva.

Slobodan Vasiljević, odbornik PDP-a kaže da gledajući na politički razlog, možda se političari iz bošnjačkog korpusa vraćaju malo biračkom tijelu.

“Možda smatraju da će na takav način, možda dobiti bolju podršku na izborima”, rekao je on.

Gostima i medijima se na prijemu umjesto Petrovića obratio Nebojša Marić, zamjenik gradonačelnika.

(Bportal.ba/Nezavisne.com)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši