VIDEO Doboj: “Dan RS” obilježio i jedan Bošnjak, i to funkcioner Stranke za BiH!

Neustavni Dan RS u Doboju je dana obilježio i jedan Bošnjak, što je tamošnjim medijima bilo dovoljno da u svojim vijestima naglase kako su "Srbi i Bošnjaci zajedno" obilježili ovaj dan.
murvet-bajraktarevic

Riječ je o Murvetu Bajraktareviću, aktuelnom predsjedniku Skupštine grada Doboj i predsjedniku Regionalnog odbora Stranke za BiH. Bajraktarević je donedavno bio i zastupnik Koalicije Domovina u Narodnoj skupštini RS.

-Za razliku od Srebrenice u Doboju su 9. januar slavili i Srbi i Bošnjaci. Uz vjerski obred i lomljenje slavskog kolača obilježena je Krsna slava i Dan Republike a na proslavu je došao i bivši narodni poslanik Murvet Barjaktarević sada predsjednik Skupštine grada. Nekad dio koalicije Domovina koja je u Skupštini osporavala 9. januar, danas na njegovoj proslavi. Tvrdi da je politika iza koje stoji SDA, bila potpuno pogrešna, objavila je banjalučka ATV.

Ovoj televiziji Bajraktarević je dao stupidnu izjavu u kojoj je pomiješao babe i žabe, pokazujući raskošno neznanje. Kao motiv da se pojavi na obilježavanju neustavnog Dana RS, kojeg uz to udruženja žrtava smatraju danom početka genocida nad Bošnjacima, Bajraktarević naveo da i srpski zvaničnici dolaze na obiljažavanje svih "praznika islamske vjeroispovjesti". Osim što nesretni Murvet ne zna da praznici nemaju vjeroispovjest, porazna je činjenica da neko ko predstavlja svoju stranku, ali i Bošnjake u institucijama RS, ne razlikuje vjerske od entitetskih praznika, koji su pri tome još i neustavni.

Bajraktarevićevu izjavu možete pogledati i u videu, od 1:00.

Treba li čuditi da je zbog pojavljivanja na obilježavanju neustavnog Dana RS i ove izjave, Bajraktarević dobio pohvale predstavnika svih srpskih stranaka. Da stvar bude zanimljivija, gradonačelnik Doboja Obren Petrović izbjegao je da se pojavi na obilježavanju.

Inače, Bajraktarević je na lokalnim izborima bio na zajedničkoj listi SDA-SBB-SBiH, ali ju je nakon izbora napustio kada mu je ponuđeno mjesto predsjednika Skupštine grada Doboja, kako bi se priklonio većini koji čine srpske stranke.

Odbornik Sevlid Hurtić ranije ga je javno nazvao "novim papkom", aludirajući na to da se "prodao" zbog pozicije.

(E. J. / Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>