Crna Hronika Crna Hronika Slider Slider

Direktorica Doma zdravlja Bihać osumnjičena da je uzimala novac za zapošljavanje

Po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva USK, pripadnici Federalne uprave policije jutros su uhapsili direktoricu Doma zdravlja Bihać Anelu Softić Kasumović, te zaposlenike Doma zdravlja Bihać Adnana i Nermanu Lipovača, potvrđeno je i zvanično iz Tužilaštva USK. U saopćenju Tužilaštva izneseni su detalji akcije FUP-a.

Kako je navedeno u saopštenju, uhapšeni se sumnjiče za produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i primanje dara ili drugih oblika koristi.

– Osumnjičenoj Kasumović Softić Aneli se stavlja na teret da je tokom 2018. i početkom 2019. godine, uz pomaganje osumnjičenih Lipovača Adnana i Lipovača Nermane, nezakonito u radni odnos primila veći broj lica, od kojih je zauzvrat primala novčane iznose od 3. 000 do 5. 000 hiljada eura po radnom mjestu – naveli su iz Tužilaštva.

Pretresom rukovodi tužilački tim Kantonalnog tužilaštva USK a osobe lišene slobode će u toku dana biti provedene u prostorije Federalne uprave policije, detašman Bihać radi daljnje kriminalističke obrade.

(Bportal.ba)

Podijeli na društvene mreže!