Slider Slider Tuzlanski kanton Tuzlanski kanton

Direktor Narodnog pozorišta Tuzla nazvao Islamsku zajednicu u BiH “mafijaškom organizacijom”

Obzirom na podijeljenu nadležnost u osnivačkim pravima i finansiranju JU Narodno pozorište Tuzla, na prijedlog Grada Tuzle, Vlada Tuzlanskog kantona je nedavno dala saglasnost na imenovanje Ćatibušića na poziciju direktora ove ustanove kulture.

„Vlada Tuzlanskog kantona se u cijelosti ograđuje od ovakvih stavova i istupa gospodina Ćatibušića, koje smatramo i aktom raspirivanja vjerske netrpeljivosti“, ističu u Vladi Tuzlanskog kantona, te uzimajući u obzir neophodnost demonstracije javne odgovornosti prilikom vršenja javne funkcije, pozivaju i Upravni odbor JU „Narodno pozorište Tuzla“ i Grad Tuzla da se javno ograde od istupa direktora Ćatibušića, te da mu uskrate svoju daljnju podršku.

Također, Vlada Tuzlanskog kantona će u narednim danima sagledati mogućnosti pokretanja zakonskih postupaka kako bi se direktor Ćatibušić pozvao na odgovornost, najavljeno je iz Vlade.

Bez obzira na svoje lične stavove i netrpeljivosti poražavajuća je i nedopustiva činjenica da bilo koji javni službenik, a posebno direktor ustanove kulture, iskazuje vjersku netoleranciju i netrpeljivost, na skandalozan način vrijeđajući muslimane u BiH. Da stvar bude još gora, direktor Ćatibušić primitivno je uvrijedio one koji plaćanjem poreza i drugih dadžbina finansiraju rad institucije na čijem se čelu još nalazi.

(Bportal.ba/Nezavisni.ba)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši