Crna Hronika Crna Hronika

Direktor Centra za socijalni rad u Živinicama optužen za nezakonito zapošljavanje

Općinski sud u Živinicama potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Hajrudina Aljića (47), s područja Živinica, zbog postojanja osnovane sumnje da je kao direktor Centra za socijalni rad Živinice počinio krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja.

Postoji osnovana sumnja da je Aljić od aprila do augusta 2017. godine, obavljajući funkciju direktora Centra, postupao suprotno općim aktima Ustanove i zakonu.

Naime, u namjeri da jednoj ženskoj osobi pribavi korist, kako bi je zaposlio na radno mjesto socijalnog radnika, suprotno interesima službe, općim aktima i zakonu, u kontinuitetu je poduzimao niz aktivnosti u cilju njenog zapošljavanja na to radno mjesto.

Ne poštujući propisane procedure, tu osobu je prvo primio u Centar kako bi obavila volonterski staž za socijalnog radnika, da bi ubrzo s istom zaključio ugovor o radu na neodređeno vrijeme za radno mjesto na kojem nije bila potrebna visoka stručna sprema, te je aktivnostima poduzetim u narednom periodu istu zaposlio na neodređeno vrijeme kao socijalnog radnika i tako zloupotrijebio svoja ovlaštenja, navodi se u saopćenju iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!