Regija Regija i Svijet Regija i Svijet Slider Slider

Diplomatska ofenziva: Hrvatska traži da se put BiH ka NATO-u uslovi izmjenama Izbornog zakona

Diplomatska ofenziva državnog vrha Republike Hrvatske o nužnosti promjene Izbornog zakona BiH i potrebe da svaki narod bira svoje legitimne predstavnike izašla je iz okvira Europske unije i Europe, pohvalio se bivši čelni čovjek hrvatske obavještajne službe i saborski zastupnik Miroslav Tuđman.

Tuđman je u izjavi zagrebačkom Večernjem listu kazao kako je Hrvatska kao dio NATO-a zauzela stav da se prvo mora riješiti problem jednakopravnosti naroda, a onda krenuti u rješavanje problema koji su prepoznati u bh. sistemu. Navodno i ostale članice NATO-a dijele to mišljenje, rekao je zastupnik u Hrvatskom saboru Miroslav Tuđman.

Kako je Tuđman kazao za Večernji list, spomenuti problemi u BiH bili su jedna od glavnih tema sastanka hrvatskih državnika i glavnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga koji je nedavno održan u Zagrebu, a hrvatski čelnici su zatražili da i NATO zatraži od BiH rješavanje pitanja jednakopravnosti konstitutivnih naroda kako bi BiH mogla nastaviti svoje euroatlantske integracije.

Tuđman ističe kako je Hrvatska, kao dio NATO-a, zauzela stav kako se prvo moraju riješiti temeljna pitanja, kao što je jednakopravnost konstitutivnih naroda, a tek onda krenuti dalje u rješavanje problema koji su prepoznati u bh. sistemu.

Tuđman, naravno, zaboravlja da je upravo stav Dragana Čovića i vrhuške HDZ-a BiH razlog zbog kojeg hercegovački Srbi još uvijek nisu konstitutivni na teritoriji Hercegovačko-neretvanskog kantona. Tuđman ne govori o Čovićevoj licemjernoj šutnji i načinu na koji su Hrvate u Narodnu skupštinu Republike Srpske izabrali Srbi.

Prijetnje NATO savezom Miroslava Tuđmana su isprazne, jer BiH, ostane li ova konstelacija snaga, nikada neće ući u NATO savez, dok god se pita najveći Čovićev politički partner u državi-član Predsjedništva iz reda srpskog naroda Milorad Dodik.

(Bportal.ba/Slobodna Bosna)

Podijeli na društvene mreže!