Fudbal Sport

Dinamo demantovao informaciju da je Mamić izbačen iz kluba

Nakon što je Udruženje “Dinamo to smo mi” objavilo kako su iz članstva kluba Dinamo izbačeni Zdravko Mamić, Zoran Mamić i Damir Vrbanović iz kluba su demantovali tu informaciju.

– GNK Dinamo demantuje sve navode iz javnog saopćenja udruženja ‘Dinamo to smo mi’ koji su se pojavili u medijima. Član 19. Statuta GNK Dinamo navodi kako je Izvršni odbor jedino tijelo kluba koje donosi odluku o brisanju članstva iz kluba, a Izvršni odbor nikada nije donio odluku da se Zdravko Mamić isključi iz članstva kluba – stoji u saopćenju.

Iz kluba također objašnjavaju kako “prošle sedmice” niko nije izvršio uvid u registar članova kako se navodi u saopćenju te slijedom toga niti jedna informacija iz saopćenja nije tačna, prenosi HRT.

– Naposljetku, ne znamo kome je u interesu širiti dezinformacije u trenutku kada se GNK Dinamo priprema za jednu od najvažnijih utakmica u novijoj historiji kluba – na kraju su napisali iz Dinama.

Dinamo će u četvrtak na rasprodanom Maksimiru dočekti Spartak iz Trnave u Europskoj ligi. U slučaju remija ili pobjede Dinamo će osigurati dugo iščekivano europsko proljeće.

(Bportal.ba/Fena/Foto:Jutarnji)

Podijeli na društvene mreže!