Regija Regija i Svijet Regija i Svijet

Dijelu hrvatske javnosti zasmetala pobjeda Ilme Karahmet: “Ovo je sramota”

Pobjeda Ilme Karahmet u finalu “Zvijezda” podijelila je hrvatsku javnost. Iako niko ne može osporiti njen talenat i glasovne mogućnosti, pojedini gledatelji tog showa razočarani su jer nije pobijedio Splićanin Roko Blažević.

Pored onih koji su vjerovali da je Blažević trebao pobijediti zbog svog talenta, bilo je i onih koji smatraju da mu pobjeda pripada jer je – Hrvat.

Index podsjeća da su takve tvrdnje ironične i zbog činjenice da je Roko bio pobjednik Pinkovih zvjezdica, koje su se snimale i emitirale u Srbiji.

– Roko, najbolji si, za mnoge si ti pobjednik, samo eto živimo gdje živimo, sramota za žiri, RTL, posebno Huljića koji je Splićanin, da dečko u vlastitoj državi s takvim talentom i glasom ne bude proglašen Zvijezdom. SRAMOTA – poručila je jedna gledateljica.

– To je odlika nas Hrvata, daj drugom, samo ne svome… žalosni ste – dodali su drugi.

Nekima su takvi pogledi na takmičenjima već dosadili.

– Joj, daj, naporni ste s tim ko će koga nego svoj svoga… očito nisu gledali odakle ko dolazi nego kako ko pjeva.. Roko je odličan pjevač i bio je moj favorit, al’ brate ovo kako je Ilma otpjevala C. Dion je vrhunski – poručila je jedna gledateljica.

– Roko je pobijedio u Srbiji kao Hrvat, sad je Bosanka kod nas i gdje je tu problem. Žena je zaslužila pobjedu – dodala je druga.

– Nije važno ko je i odakle je. Svi smo mi bili nekada iz jedne zemlje koja se zvala Jugoslavija i sve dobro razumijemo i pričamo tako reći istim jezikom. Ja ne mogu da shvatim da ljudi još uvijek sve gledaju na nacionalnoj osnovi. I u Srbiji svaki put na Grandu odnese pobjedu Bosanac. Znači ne gleda se to, nego ko je rođen za taj posao. Samo lupate bez veze i presipate iz šupljeg u prazno – zaključili su neki.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!