Dignut će vas iz “zimskog mrtvila”, odlična protiv prehlade: Napravite brzu čorbu od brokolija!

Po ovom receptu, čak i ako ste skeptični, ubrzo će postati vaša omiljena čorba, koju ćete često spremati.
brokoli

Sastojci:

400 gr brokolija
1 glavica crnog luka ili praziluk
1 čehno bijelog luka
2 mrkve
1 kašičica peršuna
maslinovo ulje
voda
biber
so

Priprema
1.
Isjeckati crni luk ili praziluk i dinstati na ulju. Dodati bijeli luk i mrkvu. U isto vrijeme brokoli podijeliti na cvjetove, a zadebljani dio isjeckati. Stavite ga u šerpu i naspite vode taman da ga prekrije, pa ostaviti da kuha.
2.
Kada voda sa brokolijem prokuha u nju dodajte izdinstani luk i mrkvu. Posolite, pobiberite, stavite peršuna. Ostaviti sve da kuha, dok brokoli ne omekša, zatim šerpu sklonite sa vatre. Odvojite malo vode iz šerpe, a ostatak izmiksajte blenderom, dok ne dobijete kašu, a onda vratite vode koliko je potrebno.

3.
Čorbu možete da jedete i toplu i hladnu, jednako je dobra. Jednostavna je za pravljenje, a stvarno je ukusna!
4.
Čorbu jedite uz pavlaku i prepržene hljebčiće (isjeckajte hljeb na kockice i propržite ga na maslinovom ulju i puteru).

Okrijepit će vas.

(Bportal.ba)




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>