BiH Slider Slider Vijesti

DF o izjavi Mire Kovača: “Đavo ne miriuje”

Da „đavo ne miruje“ i da se iz dana u dan građanima ove zemlje serviraju umobolne ideje o njenom razvaljivanju na tri dijela, govori i najnoviji istup bivšeg ministra inostranih poslova Hrvatske Mire Kovača.

Opetovao je ono što je prije par mjeseci kao probni balon pustio u javnost: BiH treba podijeliti po „belgijskom principu“- Bosna cijela u tri dijela, u kojoj bi Hrvati, odbijanjem svoje administrativne jedinice, dobili puni suverenitet. Kao da ga sada nemaju, kao da bi glasanjem „svoj za svoga“ u čisto zapadnohercegovačkom izbornom getu (o ostalim Hrvatima u drugim dijelovima BiH ni riječi – valjda bi ovom konceptu prethodilo njihovo preseljenje u hercegovačku grudu) konačno ostvarili vjekovni san – „svoj na svome“. I da sve bude još zanimljivije, poslije tirade koju nam je Kovač održao, isti izjavljuje kako se Hrvatska ne miješa u unutrašnje stvari druge, suverene države.

Valjda je i poslije ove, za sada još uvijek verbalne akrobatike novog crtača mapa BiH – Kovača, i poslednjem građaninu ove zemlje koji ju doživljava istinski svojom i cjelovitom – jasno zašto je NATO put jedini ispravan put i zašto taj koncept buduće BiH nailazi na otpore. Zbog svega toga, Demokratska fronta i njen predsjednik Komšić neće odustati od ovog zahtjeva. Svakim novim danom raste i svijest kod građana o neumitnosti ovakvog puta u Evropu, pod kišobranom NATO saveza. Druge nam nema , kao što nemamo ni drugu ni rezervnu domovinu osim Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju.

(Bportal.ba)

Podijeli na društvene mreže!