BiH Vijesti Vijesti

DF: Drama sa migrantima je početak realizacije Čovićevog “plana B”

Kako stoji u saopćenju, simptomatična je “šutnja zvaničnika HNK, što je još jedna potvrda da je glavni režiser Dragan Čović koji je naredio komesaru MUP-a HNK da zaustavi konvoj sa migrantima pri premiještanju u Salakovac. Ko je to mogao uraditi ako ne “hercegovački Baja”, jer, bar zvanično, Vlada HNK nema informaciju ko je izdao takvu naredbu”.

– Potvrđuje li sve ovo da je Dragan Čović izdao ovakvu naredbu u sklopu najavljenog plana B? Svjedoci smo da je Milorad Dodik prije nekoliko dana izjavio da ne želi migrante na teritoriji Republike Srpske, a očito ih ni Dragan Čović ne želi na teritoriji “Herceg Bosne”, teritorije kojom suvereno gospodari. Kome još objašnjavati da je najavljena koalicija HDZ-SNSD usmjerena ka rušenju institucija Bosne i Hercegovine i stvaranju mini država u državi na kojim će kabadahije Čović i Dodik provodite svoje planove podjela. Ovakve aktivnosti MUP-a HNK, bez dozvole Vlade HNK i mimo odluka državnih institucija, s obzirom na to da je objekat u kojem su migranti trebali biti smješteni u nadležnosti države BiH, predstavlja akt državnog udara. Gledamo rušenje države uživo, otkako HDZ i Dragan Čović pod krinkom čuvanja hrvatskih nacionalnih interesa, to otvoreno rade – stoji u saopćenju.

DF poziva “međunarodnu zajednicu da reagira na teško kršenje ljudskih prava koje je na sceni u Bosni i Hercegovini i ne dozvoli da Čović vaninstitucionalno kontrolira policijske službe, a vjerovatno bi na izmiještanje pristao da je Salakovac radni logor, kako je to i u ratu radio. Građani Bosne i Hercegovine, ne smijemo zaboraviti da smo, ne tako davno, bili u koži ovih ljudi koji bježe pred strahotama rata, i da imamo ljudsku i moralnu obavezu da im pomognemo. Građani Bosne i Hercegovine, pružimo otpor na sve moguće načine da nam tipovi poput Dodika i Čovića (a imaju još simpatizera iz “prikrajka”) definitivno unište i podijele jedinu nam domovinu!”.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši