Crna Hronika Crna Hronika

Detalji ubistva u Tuzli: Duraković se srušio blizu zgrade u kojoj je živio

Kako saznaje Faktor od radnika, ubijeni Duraković držao je štand na Maloj pijaci u tuzlanskom naselju Bulevar, gdje prodavao cigarete. S njim je radio i izvjesni Sema, čiji su inicijali S. M. (38), s kojim se danas sukobio zbog novčanih razmirica.

Prema riječima komšija i radnika na pijaci, Sema je, kako je kasnije ispričao i policiji, u tuči dva puta nožem ubo Durakovića, nedaleko od jedne od pijačnih kapija.

Ranjeni Duraković se potom udaljio sa tog mjesta, a očevici kažu da je, u stanju šoka, krenuo kući jer je živio u obližnoj zgradi. Međutim, nedaleko od svoje zgrade je pao i ostao ležati. Tu ga je pronašla Hitna pomoć i prebačen je na Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Prema informacijama iz MUP-a Tuzlanskog kantona, ranjeni Fikret Duraković preminuo je na UKC-u sat vremena nakon incidenta.

Onim što se desilo između dvojice radnika s pijace šokirani su svi oni s kojima smo razgovarali. Kažu da su ubijeni muškarac i ubica bili dobri prijatelji, da su se često družili, a neki čak tvrde da je Sema živio u kući Fikreta Durakovića, koja se nalazi u tuzlanskom naselju Ši Selo.

Osumnjičeni za ubistvo se predao policiji desetak minuta nakon incidenta.

1000_15183627851518361745ubistvo-bulevar_(1)

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši