Crna Hronika Crna Hronika

Detalji nesreće na gradilištu u Tuzli: Poginuo radnik kompanije “Širbegović”

Kako saznajemo na mjestu događaja, prilikom montaže betonskih elemenata prevrnuo se jedan bočni nosač mosta. Tada su u rijeku Jalu pale betonske ploče, koje su radnici redali između dva betonska nosača, a s njima i trojica radnika. Očevici nam kažu da su dvije betonske ploče pale na radnika koji je smrtno stradao.

– Na gradilištu je smrtno stradao radnik P. M. dok su dva povrijeđena radnika van životne opasnosti. Uviđaj na mjestu nesreće je u toku, tu su vještak građavinske struke, kao i inspektor zaštite na radu iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove – rekla je za Faktor postupajuća kantonalna tužiteljica Anela Garčević.

U MUP-u TK također su nam potvrdili da je jedan radnik poginuo, a dvojica prebačeni na Univezitetski klinički centar Tuzla. Više detalja bit će poznato tek kada bude okončan uviđaj koji još uvijek traje.

– Povrijeđeni radnik S. M. smješten je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju zbog povreda ekstremiteta. Radnik I. Dž. je nakon pregleda pušten na kućno liječenje – potvrđeno je u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Inače, pješački most gradi se u neposrednoj blizini rijeka Soline i Jale, investitori su Grad Tuzla uz podršku Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH. Glavni izvođač radova je kompanija “Tom Cat”.

Direktor kompanije “Tom Cat” rekao je za Faktor da je kompanije “Širbegović” bila podizvođač u ovom projektu zadužen za montažu betonskih konstrukcija.

– Mojih radnika nije bilo na gradilištu, a nesreća se dogodila prilikom montaže betonske konstrukcije mosta, odnosno sklapanja gotovih betonskih elemenata – pojašnjava Mujkanović.

Konačan sud o ovoj nesreći dat će kantonalno tužilaštvo nakon što svoj posao obave policije, vještak i inspekcija.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši