Crna Hronika Crna Hronika Slider Slider

Detalji nakon pronalaska tijela Amara Ramića: Odjeću prepoznali roditelji, utvrđena prostrelna rana glave

Kako saznaje Tuzlanski.ba u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, preliminarni rezultati nalaza obdukcije pokazuju da je uzrok smrti prostrelna rana glave, a tragovi pronađeni na mjestu događaja ukazuju da se najvjerovatnije radi o samoubistvu.

Kako saznaje portal Tuzlanski.ba u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, prijavu o pronalasku beživotnog tijela na lokalitetu Vršana Policijskoj upravi Tuzla uputili su građani, a nakon izlaska ekipe na teren utvrđena je istinitost informacije. S obzirom da je tijelo pronađeno na nepristupačnom terenu, uviđaju se pristupilo tek jutros, a obavili su ga pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i kantonalni tužilac koji je naredio obdukciju.

Beživotno tijelo pronađeno je u poodmakloj fazi raspadanja što je dodatno otežalo utvrđivanje spola, a potom i identiteta osobe. Tijelo je također dosta oštećeno što je inspektorima otežalo utvrđivanje identiteta, jer su prikupljali dijelove. Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona je rečeno da dosad prikupljeni dokazi ukazuju na mogućnost da se radi o tijelu Amara Ramića.

O uzrocima smrti iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli danas nisu mogli govoriti, s obzirom da se čeka pismeni nalaz obdukcije, a uzeti su i uzorci tkiva za DNK analizu.

Kao što smo već i pisali, Amar Ramić posljednji put je viđen 2. maja ove godine. Njegov izlazak iz stambene zgrade u kojoj je živio skupa sa svojim roditeljima u naselju Brčanska Malta u Tuzli zabilježile su nadzorne kamere. U njegovu potragu bili su uključeni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Federalne uprave civilene zaštite, te članovi porodice i brojni prijatelji.

Zbog čega se ovaj student Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli odlučio na čin samoubistva te kada ga je izvršio, za sada nije poznato.

(Bportal.ba/Tuzlanski.ba)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši