Regija Regija i Svijet Svijet

Detalji jezivog zločina u Srbiji: Ubio brata na spavanju – mučki ga pretukao bokserom pa ga zaklao!

Brutalno porodično ubistvo dogodilo se 19. augusta u porodičnoj kući Gajića. Roditelji mladića, kao i njihov mlađi brat, u trenutku stravičnog zločina nisu bili kod kuće.

Bogdan Gajić je uhapšen naredne noći i to u redovnoj kontroli policije koja ga je zaustavljala dok je gurao građevinska kolica. Sumnjivo im je bilo to što usred noći sa sobom nosi lopatu.

Ustanovljeno je da je teret koji je Bogdan prevozio u kolicima zapravo bilo beživotno tijelo njegovog brata Ignjata, umotano u najlon i čaršav. Policija mu je odmah stavila lisice na ruke, a po dolasku u njihov porodični dom pronađeni su brojni tragovi koji ukazuju na ubistvo.

Na osnovu pronađenog policajci su utvrdili da je Ignjat ubijen u krevetu, hladnim oružjem, čemu su u prilog govorile brojne povrede na njegovom tijelu.

– Upravo tu u kući je, kako se sumnja, u krevetu Bogdan usmrtio svog starijeg brata. Smrtonosne udarce mu je, pretpostavljamo, zadavao nožem i “bokserom”. To oružje je nađeno i poslato na vještačenje da bi se materijalnim dokazima potkrepile sumnje inspektora – ispričao je “Blicu” upućeni izvor.

Šta je navelo 20-godišnjeg mladića da na tako brutalan način presudi rođenom brat u narednim danima utvrdiće istraga. Pretpostavlja se da je riječ o lošim odnosima u porodici, a pojedini mediji prenijeli su da je Ignjat ranije bio nasilan prema ukućanima i da je koristio narkotike.

Ipak, komšije su složne da je riječ o jednoj uglednoj profesorskoj porodici i da, uprkos tome što su bili pomalo čudni, ništa nije ukazivalo da će doći do tragedije.

Inače, Bogdan i Ignjat Gajić su unuci poznatog slikara Milića od Mačve.

Kako je nedaleko od mjesta gde je Bogdan uhvaćen pronađena iskopana rupa, sumnja se da je mladić duže vrijeme planirao ubistvo, te da je u nju htio sakriti beživotno tijelo svog brata.

(Bportal.ba/Slobodnabosna)

Podijeli na društvene mreže!