Detalji filmske pljačke u centru Banjaluke: Izašao iz mjenjačnice pa mu ukrali 100.000 KM

Maskirani razbojnici naoružani pištoljem u strogom centru Banjaluke napali su i opljačkali Vladimira Kelečevića i ukrali mu torbicu u kojoj se nalazilo oko 100.000 maraka.
provalnik-razbojnik-pljacka-95164ba16c457b110e48dfdec6b88447_view_article_new

Razbojništvo se dogodilo u subotu oko 12.45 sati, pred mnogobrojnim očevicima koji su ostali šokirani prizorom koji se odigrao pred njihovim očima.

Kao u akcionim filmovima

“Sve je izgledalo kao u akcionim filmovima. Čovjek je izlazio iz mjenjačnice koja se nalazi preko puta parka Petar Kočić, odnosno u strogom centru grada. U jednom trenutku su mu prišle dvije osobe na skuteru i sa fantomkama na glavama. Odmah su ga napali, a zatim pobjegli na motoru u pravcu naselja Nova Varoš. Sve je trajalo vrlo kratko tako da se u prvi trenutak nije ni mislilo da je čovjek opljačkan”, ispričao je jedan od očevidaca za “Blic” koji je želio ostati anoniman.

Prema nezvaničnim informacijama razbojnici su pobjegli u banjalučko naselje Lazarevo.

Iz Policijske uprave Banjaluka navode da policija preduzima sve operativne i istražne mere u cilju rasvetljavanja krivičnog djela razbojništva izvršenog u Kninskoj ulici.

“Dva maskirana muškarca su fizički napala četrdesetosmogodišnjaka i uz prijetnju upotrebe oružja od njega ukrali torbu sa novcem, a zatim se motociklom udaljili u nepoznatom pravcu”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Nakon razbojništva, policija je obavila uviđaj, a o svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac koji je rukovodi daljom istragom u cilju pronalaska i identifikacije dvojice razbojnika.

U policiji navode kako je od oštećenog oduzeta veća količina novca.

Izvor “Blica” iz istrage navodi da je po načinu izvršenja oružana pljačka u strogom centru Banjaluke bila tipovana od ranije.

“Sve ukazuje na to da su razbojnici bili dobro pripremljeni i da su unaprijed znali da će oštećeni toga dana biti u mjenjačnici i razmijeniti veću količinu novca”, smatra izvor iz istrage.

Istraga bi tako trebala dati odgovor da li su razbojnici imali insajdera u oružanoj pljački koja je šokirala Banjalučane po brutalnosti, ali i činjenici da je izvršena u po bijela dana i pred mnogobrojnim očevicima.

Izvor otkriva da ovo nije prvo razbojništvo povezano sa menjačnicama koja su se u proteklim godinama dogodila na području Banjaluke. Prije nekoliko godina četvorica razbojnika su napala Mladena D. u Čelincu i ukrali mu oko 50.000 maraka.

Jedno od razbojništava sa najvećim plijenom dogodilo se 2008. godine takođe u strogom centru Banjaluke kada su razbojnici napali i opljačkali muškarca kojem su ukrali oko 200.000 maraka.

U policijskim dosijeima je i napad na Banjalučanina D.S. kojem su razbojnici u dva navrata ukrali ukupno blizu 50.000 maraka.

“U svim ovim napadima zajedničko je da su ljudi bili na neki način povezani sa mjenjačnicama ili su dileri devizama”, podsjetio je izvor “Blica” iz istrage.

Ono što je takođe zajedničko svim pomenutim razbojništva jeste da nijedno do danas nije rasvjetljeno, a odgovorni privedeni pravdi.

(Bportal.ba/Nezavisne.com)




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>