BiH Vijesti

Demokratska fronta: “Slučaj potkivanje” mora biti istražen do kraja!

Demokratska fronta oglasila se saopštenjem za javnost u kojem traži da se slučaj navodnog uzimanja mita od strane predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije istraži do kraja.

“Bez namjere da ulazimo u kvalificiranje bilo čije krivice, potpuno je jasno kako informacija o navodnom uzimanju mita od strane Milana Tegeltije, predsjednika VSTV-a, a koju je objavio portal Žurnal.info mora biti istražena do kraja.

Nije čudo što se obični građani osjećaju nezaštićeni i sa potpunim nepovjerenjem gledaju u institucije Bosne i Hercegovine, a naročito u pravosudne.

Najvažnije je doći do pune istine u ovom predmetu, objektivno, nepristrasno i bez bilo kakvih pozitivnih ili negativnih predrasuda. Svako odugovlačenje će rezultirati daljnim potkopavanjem povjerenja u bilo kakvu nadu da u BiH ikad može biti uspostavljena vladavina prava.

Nepravodobno reagiranje i relativiziranje će samo izazvati dodatni očaj kod građana, nevjericu i nepovjerenje u rad institucija koje je već kulminiralo u slučajevima Memić i Dragičević.

Kao politička stranka, ali i kao građani Bosne i Hercegovine zahtijevamo da se ovaj slučaj istraži do kraja!, navodi se u saopštenju DF-a.

(Bportal.ba)

Podijeli na društvene mreže!