BiH Vijesti

Demokratska fronta: HDZ i SBB, SDP i Naša stranka nas na isti način pokušavaju diskreditovati

Iz Demokratske fronte oglasili su se saopćenjem u kojem tvrde da je iteresantno jedinstvo stavova koje iskazuju SDP, NS, HDZ i SBB prema Demokratskoj fronti, odnosno vidna istovjetnost njihovih stavova, kao da se radi o novoformiranom političkom bloku.

Iz DF-a poručuju da ne postoji skoro apsolutno nikakva razlika u načinu denunciranja DF-a kao građanske političke opcije.

“HDZ i SBB, SDP i Naša stranka sinhronizirano ponavljaju isprazne fraze i floskule, u namjeri da DF-u odrede politički identitet. Porazno je da su čak i stranke koje se nazivaju građanskim strankama u potpunosti preuzele matricu nacionalističkih medijskih i političkih huškača. Ipak nas u DF-u raduje da smo se našli na njihovoj meti, jer je to još jedan dokaz ispravnosti DF-ove politike. Neka drugovi iz SDP-a i Naše stranke i dalje nastave da se služe istom retorikom kao HDZ i SBB, i neka ne strahuju od toga da će DF izgubiti glasove”, ističu iz te stranke.

Naglašavaju da DF suvereno donosi svoje odluke.

“Ne trčimo po mišljenje u tornjeve, niti patimo od one vrste kompleksa po kojoj je zalaganje za građansku Bosnu i Hercegovinu bošnjačka politička platforma samo zato što je dijelu bošnjačke politike vizija građanske Bosne i Hercegovine prihvatljiva”, zaključuje se u saopćenju.

(Bportal.ba/Klix)

Podijeli na društvene mreže!