Crna Hronika Crna Hronika

Demineri nakon višesatne akcije stigli do tijela stradalog lovca kod Vozuće

Demineri Federalne uprave civilne zaštite jutros u 5 sati su ušli u minsko polje kod Vozuće kako bi izvukli tijelo lovca koji je poginuo sinoć oko 22 sata.

Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak za Klix.ba je kazao kako je sprovedena akcija “Brzi odgovor” te da su nakon 12 sati aktivnosti stigli do tijela unesrećenog.

“Uspjeli smo doći do čovjeka, pregledali smo sve i konstatovali smrt čovjeka. Trenutno čekamo tužioca, tijelo je pronađeno duboko u minskom polju, a povrede donjih ekstremiteta su nastale od mine PROM”, kazao je Solak.

U akciji su učestvovala dva deminerska tima i jedan tim s dva psa za otkrivanje mina. Pripreme za akciju su trajale od sinoć, a jutros u 5 sati, kada su se za to stekli uvjeti i vidljivost, ušli su u minsko polje te su nakon više od pet sati uspjeli doći do tijela lovca.

Prema informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, drugi lovac, koji je nakon sinoćnje nesreće prevezen u Banoviće, prebačen je na UKC Tuzla gdje je izvršen operativni zahvat desne potkoljenice i van je životne opasnost.

(Bportal.ba/Klix)

Podijeli na društvene mreže!