BiH Vijesti

Delegacija Biroa Nacionalne garde SAD-a danas ipak u posjeti BiH

Planirana posjeta delegacije Biroa Nacionalne garde SAD Ministarstvu odbrane BiH ipak će biti realizirana danas zbog novih okolnosti, a ne sutra kako su ranije obavijestili iz tog ministarstva. Isto tako delegacija će posjetiti i Predsjedništvo BiH.

U saopćenju za javnost iz Ministarstva se navodi da će posjeta proteći bez prisustva medija, a nakon sastanka s najvišim predstavnicima MOBiH bit će izdato saopćenje za javnost.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primit će generala Josepha Lengyela, šefa Biroa Nacionalne garde i člana Zajedničkog štaba SAD-a danas u 18 sati.

Delegacija Biroa Nacionalne garde Sjedinjenih Američkih Država, koju predvodi načelnik Biroa general Joseph L. Lengyel, sastat će se s ministricom odbrane BiH Marinom Pendeš i drugim najvišim predstavnicima Ministarstva i Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.

Kako je ranije najavljeno Lengyel, koji predvodi delegaciju američkog biroa, danas je trebao da se sastane s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i članom Predsjedništva Šefikom Džaferovićem, kao i s ministricom odbrane BiH Marinom Pendeš, ali zbog nepovoljnih vremenskih uslova i nemogućnosti slijetanja aviona s američkom delegacijom na sarajevski aerodrom, ti susreti su odgođeni.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!