BiH Vijesti

Davor Dragičević: Sklonio sam se da me ne ubiju

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića u uključenju uživo na regionalnoj televiziji N1 danas je izjavio da nije u pitanju azil, ni bjekstvo, nego da se sklonio da ga ne ubiju, a da sada “oni” treba da se boje jer je on bio legalista 11 mjeseci i nije poznato dokad će ostati legalista, javlja Anadolu Agency (AA).

Nije želio otkriti lokaciju na kojoj se nalazi, navodeći samo da je na slobodno mjesto stigao na 22. rođendan ubijenog Davida Dragičevića – 31. januara.

Davor Dragičević u javnosti se nije pojavljivao od 31. decembra kada je policija intervenisala zbog okupljanja članova grupe “Pravda za Davida”, a danas je, komentarišući ta dešavanja, optužio vrh entitetske vlasti i Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a da su pokušali da ga likvidiraju.

“Dokazi svi postoje, sve je jasno, ovo je lična osveta”, kazao je Dragičević.

Naglasio je da se sve o ovom slučaju zna, da to znaju i u MUP-u RS, kao i da ga je razočarala međunarodna zajednica.

“Grupa Pravda za Davida ići će više prema međunarodnoj zajednici, a ja ću manje jer nemam povjerenja”, kazao je on

Istakao je i da će grob Davida Dragičevia biti izmješten u Austriju, a da je Davidova majka Suzana Radanović pokrenula proceduru za taj korak.

Na pitanje kada će ponovo doći u BiH, odgovorio je: “Kad dođe vrijeme”, te pozvao građane da 16. februara dođu na skup i podrže Muriza Memića , koji traga za istinom o smrti sina Dženana.

(Bportal/Anadolija)

Podijeli na društvene mreže!