BiH Vijesti

Davor Dragičević se oglasio videoporukom: Mogu me fizički ubiti, ali istina o Davidu se mora saznati

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića iz Banja Luke, kojem se gubi svaki trag od 30. decembra 2018. godine živ je i zdrav, ali još uvijek nije htio otkriti lokaciju na kojoj se nalazi. Davor se oglasio i videoporukom u grupi “Pravda za Davida” na Facebooku.

– Tražim da slučaj preuzme Državno tužilaštvo. Mene mogu fizički ubiti, ali ostalo mi nikada neće oduzeti, a to je istina i pravda za Davida. Istinu znamo i zato je jedini zahtjev da se predmet prebaci na Državno tužilaštvo i sve će vrlo brzo biti gotovo. To je ono čega se oni plaše. Nijednu grešku nismo napravili za 10 mjeseci, a ophode se tako prema nama jer nemaju gdje – kazao je Dragičević.

On je kazao i da će dobiti pravdu i istinu uz pomoć njegovog advokata.

– Volim vas, i nikad vas iznevjeriti neću. Idemo do kraja. Pravda za Davida i svu djecu, ovo se jednom završiti mora – kazao je Davor.

Njegov advokat Ifet Feraget kazao je za Patriju da je Dragičević u velikom strahu, ali da je odlučio oglasiti se na današnji dan na pravoslavni Božić. Ni njemu nije poznato gdje se nalazi Dragičević.

– Davor je poželio svim vjernicima sretan Božić – kazao je Feraget.

On je potvrdio da je prije nekoliko dana kontaktirao Okružno javno tužilaštvo Banja Luka kako bi ih upozorio na prekomjernu silu i ponašanje MUP RS i zloupotrebu ovlasti u slučaju Davora Dragičevića. Interesantno je da se informacija o tome pojavila iz samog MUP RS i da je bilo riječi o “predaji Dragičevića uz uslov da mu se ne odredi pritvor”. Feraget je negirao takve tvrdnje navodeći da je samo obavio konsultacije sa Okružnim javnim tužilaštvom.

Podsjećamo, Dragičević je uhapšen 25. decembra 2018. godine, kao i Davidova majka Suzana Radanović, neki članovi grupe Pravda za Davida i neki od opozicionih političara. Smrt Davida Dragičevića nije ravijetljena 288 dana. MUP RS je tog 25. decembra uklonio sva obilježja koja su ostavljena na Trgu Krajine u znak sjećanja na taj mladi život. Zabranjena su sva okupljanja građana na Trgu. Građani se okupljaju svaki dan u 18 sati u Hramu Hrista Spasitelja gdje u miru pale svijeće za dušu Davida Dragičevića.

(Bportal/Index.ba)

Podijeli na društvene mreže!