Crna Hronika Crna Hronika

Davor Dragičević objavio dijelove snimaka za koje tvrdi da dokazuju ubistvo njegovog sina

Davor Dragičević, otac ubijenog banjalučkog mladića Davida, sinoć je, na Facebook grupi Pravda za Davida, objavio prve snimke za koje tvrdi da su prvi video dokazi o organiziranom ubistvu njegovog sina.

Davor je objavio sedam snimaka, uz poruku: “Organizovano ubistvo Lukačeve hunte i Dodika, nastaviće se…”.

Na snimcima se vide dešavanja ispred kuće Đorđa Rađena, za koju su istražitelji iz RS-a tvrdili da ju je David opljačkao u noći kada je nestao (17. na 18 mart 2018.). Na jednom snimku vidljivo je i policijsko auto, a objavio je i fotku iz drugog kadra – snimak s Raiffeisen banke o kojem se dugo priča.

Dragičević već neko vrijeme tvrdi da ima snimke koji dokazuju da je David ubijen, a 7. aprila je u dnevniku BHRT-a najavio da će uskoro objaviti dokaze.

„Gledao sam lično snimak sa RF (Raiffeisen) banke koja je snimila kako je pretučen David Dragičević na parkingu Metalske škole.“

Policija je nakon ovog načinila službenu zabilješku u kojoj se navodi da je Davor Dragičević za 15 hiljada eura naručio montirani video materijal u kojem policijski službenici dave Davida.

Davor Dragičević je nakon toga poručio da nisu tačne te tvrdnje i da će pravi snimak uskoro biti pušten u javnost.

Podsjećamo, David Dragičević je nestao 18. marta 2018, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću rječice Crkvena u Vrbas. Od tog dana počinje borba Davora i Davidove majke Suzane Radanović koji samo žele da ubice njegovog djeteta budu uhapšene, procesuirane i osuđene. No, to se do danas nije dogodilo.

(Bportal.ba/Fokus)

Podijeli na društvene mreže!