BiH Vijesti

Danas sunčano, od ponedjeljka potpuna promjena vremenskih prilika

Danas nas očekuje sunčano vrijeme.

Tokom poslijepodneva umjeren porast naoblake u Bosni može donijeti lokalne pljuskove, ponegdje praćene grmljavinom. Jutarnje temperature od 11 do 17, a dnevne od 24 do 32 °C.

U subotu sunčano. Tokom poslijepodneva slabi i kratkotrajni lokalni pljuskovi su moguće u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 12 do 17, a dnevne od 26 do 32 °C.

U nedjelju sunčano i vruće. Tokom poslijepodneva slabi i kratkotrajni lokalni pljuskovi su moguće u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 13 do 18, a dnevne od 28 do 35°C.

Prodori svježeg i nestabilnog zraka prema raspoloživim sinoptičkim kartama očekuje se tokom čitave naredne sedmice, u periodu od 22. – 29. jula, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda u prognozi vremena za narednu sedmicu u Bosni i Hercegovini.

Kako navode meteorolozi, preovladavat će promjenjivo i nestabilno vrijeme s kišom, i pljuskovima s grmljavinom koji mjestimično mogu biti i obilniji. Izraženije padavine prognoziraju se na sjeveru i zapadu Bosne.

Jutarnje temperature zraka kretat će se u rasponu od 13°C do 18°C u Bosni, a na jugu zemlje do 23°C. Temperature zraka tokom dana u Bosni bit će od 24°C do 19°C, a u Hercegovini do 32°C, piše u vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(Bportal.ba)

Podijeli na društvene mreže!