BiH Vijesti

Danas nova sjednica Vijeća ministara BiH

Prijedlog za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva kulture i turizma Narodne Republike Kine o olakšavanju grupnih putovanja kineskih turista u BiH bit će jedna od tačaka na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH koja je najavljena za danas.

Bit će razmatran i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskoj policiji BiH.

Nacrt sporazuma o zajmu (dodatno finansiranje za Projekt energetske efikasnosti) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj s Osnovama za zaključivanje tog sporazuma i Prijedlog odluke o usvajanju Strategije usklađivanja propisa BiH s pravnom stečevinom Evropske unije u oblasti zaštite okoliša/životne sredine BiH predviđeni su za razmatranje.

Najavljeno je i razmatranje Prijedloga odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva te Prijedlog odluke o kriterijima i dodjeli priznanja za iseljenike i organizacije iseljeništva iz BiH.

Na dnevnom redu će se naći i nekoliko prijedloga odluka o utvrđivanju minimuma procesa rada za vrijeme trajanja štrajka u nekoliko institucija, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!