BiH Vijesti

Danas nema protesta zbog skupog goriva: Policija spriječila blokiranje centra Banje Luke

Kako javlja Anadolija, iz MUP-a RS jučer i danas je saopćeno da će sankcionisati sve vozače koji budu obustavljali saobraćaj i da neće dozvoliti blokadu magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva.

Nakon što je u Facebook grupi “Stop poskupljenju goriva” objavljena lokacija na kojoj će se okupiti građani i u 17 sati pokušati blokirati centar grada, policija je intervenisala na toj lokaciji. Prema riječima građana, policija nije dozvolila izlazak kolone vozila s tog parkinga. Tom prilikom na informativni razgovor priveden je Draško Stanivuković, odbornik Skupštine grada (PDP) koji je u prethodnih dana bio aktivan na protestima za sniženje cijena goriva.

Ostale prisutne na parkingu policija je legitimisala i provjerila njihove automobile nakon čega im je dozvoljeno da izađu s parkinga.

– Rade ono na šta imaju pravo, ali su to okrenuli protiv nas, ne radimo ništa loše. Borimo se za naša prava. Smatramo da je cijena goriva nenormalno visoka, tako da nećemo odustati – rekla je Bojana Gajanović.

Na kružnom toku u Banjoj Luci koji vodi prema Skender Vakufu i Jajcu danas se zaustavilo mnogo manje vozila nego u prethodna tri dana.

– Zaustavila su se četiri automobila i ima više policije nego nas. Ovo je sramota – izjavio je za Anadoliju Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika RS.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši