Danas dan žalosti u Kalesiji zbog pogibije četiri osobe

Općinski načelnik Sead Džafić (ponedjeljak 13.11.2017. godine) proglasio je Danom žalosti na području cijele općine Kalesija zbog pogibije četiri osobe.
kalesija

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Kalesija, javnim preduzećima i ustanovama kojim je osnivač Općina.

Na Dan žalosti na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima, dok će elektronski mediji sa područja Općine Kalesija svoje programske šeme prilagoditi Danu žalosti.

Podsjetimo, u dvije saobraćajne nesreće koje su se jučer dogodile na području Kalesiji smrtno su stradale četiri osobe.

Beživotna tijela Halila Zahirovića i Asmire Smajić jučer su u poslijepodnevnim satima izvučena iz automobila Golf koji je pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima u noći sa subote na nedjelju sletio u rijeku Spreču.

Automobil su u rijeci uočili mještani koji su odmah obavijestili službenike policijske stanice u Kalesiji.

Nepuna dva sata nakon ove tragedije, na dijelu magistralnog puta Tuzla – Zvornik, u kalesijskom mjestu Tojšići dogodio se stravičan sudar tri automobila u kojem su smrtno stradale dvije osobe, a šest ih je povrijeđeno, među kojima dvoje djece.

Na mjestu nesreće smrtno su stradali 15-godišnji dječak Muhamed Mešanović i Edina Islamovi, a povrijeđeni su prevezeni u Univerzitetsko-klinički centar u Tuzli gdje im je ukazana ljekarska pomoć.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>