Crna Hronika Crna Hronika Slider Slider

Damir Mehić Bibi u Tuzli čeka pritvor: Poznato i ko su druga dvojica uhapšenih

Podsjećamo, Mehić je osumnjčen za ubistvo Emira Džinića (41) i pokušaj ubistva Naila Hodžića. Uhapšen je jučer u hotelu “Vučko” na Jahoroni. Njemu je uz potjernicu već ranije bio određen pritvor, a danas će pred kantonalnim sudom Tuzla biti održano ročište na kojem će Mehiću biti pročitano šta mu se stavlja na teret, uz još jedan prijedlog za određivanje pritvora.

Lažna lična karta

– Federalna uprava policije Tužilaštvu dostavila izvještaj protiv Azura Hadžića koji je jučer uhapšen u Semizovcu i Almira Fejzića koji je uhapšen u Tuzli. Oni se terete za pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela. Kod Damira Mehića je prilikom hapšenja pronađen pištolj, kao i krivotvorena lična karta sa podacima Almira Fejzića. Također, prilikom hapšenja je i kod Azura Hadžića pronađen pištolj – rekao je glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK Admir Arnautović.

Damir Mehić u bjekstvu je bio od 22. juna 2013. godine, kada se dogodio jedan od najvećih obračuna u Tuzli nakon rata. Bila je to kulminacija sukoba dvije kriminalne grupe koje su predvodili Damir Mehić Bibi i Mersed Hadžić zvani Mirso Švicarac.

Krvavi obračuni

U obračunu koji se dogodio ispred zgrade Titanik u centru Tuzle ubijen je Emir Džinić, prijatelj Merseda Hadžića. Teško su ranjena braća Amir i Nail Hodžić, s kojim je Džinić bio u društvu, te Denis Rahmanović, uposlenik zaštitarske agencije Flek. Prema riječima očevidaca, Mersed Hadžić bio je u društvu Džinića i braće Hodžić, nekoliko minuta prije pucnjave, ali je otišao do svog stana u zgradi Titanik. Vatra je otvorena iz automobila “audi A6” i pretpostavlja se da je meta bio Mersed Hadžić. Automobil iz kojeg je pucano sutradan je pronađen u tuzlanskom naselju Slatina.

Sukob dvije kriminalne grupe počeo je mnogo ranije. U decembru 2008. godine u tuzlanskom naselju Slavinovići izrešetan je “audi Q7”, kada je ubijen Jasenko Hajdarhodžić, a teško ranjen Damir Mehić Bibi. Za ovo ubistvo i pokušaj ubistva osuđen je Kemal Selimović, rođak Merseda Hadžića.

S obzirom za teške krivična djela koja mu se stavljaju na teret nema sumnje da će Damiru Mehiću danas biti određen pritvor, koji će trajati od današnjeg dana. Kako saznajemo, prijedlog za određivanje pritvora najvjerovatnije će biti stavljen i za njegove pomagače.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši