Regija Regija i Svijet

Dačić: Ako Hrvatska želi diplomatski rat, imat će ga

– Ukoliko službeni Zagreb odluči da povuče ambasadora iz Beograda, kako se špekulira, isto ćemo uraditi i mi s našim ambasadorom u Zagrebu. Spremni smo da tu “igru” odigramo do samog kraja, ako oni to hoće, ali plašim se da je “srpski problem” u Hrvatskoj jako teška i neizlječiva bolest – rekao je Dačić u intervjuu za “Informer”.

Dačić ističe da će Srbija primijeniti sve recipročne mjere u odnosu na Zagreb.

– Oni su našeg ministra obrane proglasili za personu non grata pa smo i mi to odmah uradili s njihovim ministrom. Naša politika sa Hrvatima je reciprocitet – istakao srbijanski šef diplomacije.

Dodao je kako su recipročne mjere uobičajena praksa u diplomaciji.

– Ukoliko dođe do novih neprijateljskih koraka vlasti u Zagrebu, spremni smo da reagiramo. Ipak nadam se da ćemo se okrenuti pozitivnim stvarima, jer odnosi Beograda i Zagreba jesu presudni, ključni za stabilnost u čitavoj regiji – napomenuo je Dačić.

Prema njegovim riječima, Srbija je spremna da odustane onog trenutka kada hrvatska ukine mjere prema ministru obrane Aleksandru Vulinu.

– Ovo svakako nije put kojim treba da idemo. Nadamo se da će prevladati razum i da ćemo nastaviti putem dobrosusjedske suradnje, trasom koju su zacrtali predsjednici Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić. Ali ako netko hoće diplomatski rat, imat će diplomatski rat – istakao je Dačić.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši