BiH Vijesti Vijesti

Čovjek kojeg je tukla policija RS-a: Željko Vulić dobio Dodikov režim na sudu

Vuliću su stigle dvije presude od Okružnog suda u Banjoj Luci po njegovim tužbama protiv firme “Grand trade”, vlasništvo Dodikovog kuma Mileta Radišića. Jednom presudom ukinuti su lokacijski uvjeti za Radišićev “Grand trade”, a drugom se ukida Odobrenje za građenje “Grand tradea”.

Suština presuda, obrazloženih na pet i osam strana, leži u tome da su dozvolama obuhvaćene parcele Željka Vulića i njegovog brata bez njihovog učešća.

Podsjećamo, mjesecima su građani Banje Luke, poznati kao “šetači”, protestovali zbog izgradnje velike zgrade na zelenoj površini, parku za koji su mnogi bili emotivno vezani. Bunio se i Vulić, čovjek čija je zemlja sa kućom i poslovnim prostorom bila obuhvaćena planom za izgradnju.

I pored niza nezakonitosti na koje su Vulić i šetači ukazivali park je nestao, a umjesto njega je “nikla” velika zgrada u vlasništvu Dodikovog kuma.

Željko Vulić je nastavio svoju borbu pravnim putem.

Interesantno je da je odmah za 7. mart 2018. Vuliću stigao poziv sa potpisom Srebrenke Golić da dođe u Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju na raspravu o dodijeli lokacijskih uvjeta.

Za portal Impuls Željko Vulić je rekao da se ne osjeća dobro, da je umoran i da mu ove presude nisu donijele neko olakšanje.

– Svi akteri ovih nezakonitih radnji su i dalje na vlasti i od sastanka sa ministricom Golić ne očekujem mnogo – kaže Vulić.

Vulića i članove njegove porodice policija u RS-u je više puta maltretirala i privodila. Kako je to izgledalo pogledajte u videu:

(Bportal.ba/Faktor/ Impulsportal.net)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši