BiH Izdvojeno Izdvojeno Slider Slider Vijesti Vijesti

Čović kao svetac zaštitnik zločinaca

Rečenica koju je Dragan Čović izgovorio na jučerašnjem predizbornom skupu HDZ u Mostaru – Ne grlim se ja s bilo kakvim ratnim zločincima, ja se grlim s časnim predvodnicima odbrane hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini – ostaće zapisana u povijesti ljudske gluposti i beščašća kao udžbenički primjer kakvu budalu od sebe može napraviti javna ličnost koja odbaci etiku za račun kratkoročne popularnosti ili kakve druge sitne koristi.

Piše: Elis Bektaš

Čović ovom rečenicom nije rekao ništa drugo nego – ne dovodite mi one kokošare koji su svojeručno klali da se grlim s njima, dajte mi one koji su klanje podsticali i naređivali da ih privinem sebi na grudi. Lider bosanskohercegovačke HDZ ovim je riječima potvrdio da njegove skandalozne izjave povodom presude haškoj šestorci nisu bile usamljeni incident, već da on zaista duboko vjeruje kako su zločini dragocijene tekovine koje valja čuvati za buduća pokoljenja i na kojima je moguće izgraditi budućnost.

Da li će bosanskohercegovački Hrvati shvatiti kakav im užasan teret Čović pokušava natovariti na grbaču, pokazaće najskorije vrijeme.

(Bportal)

Podijeli na društvene mreže!